mainos_1081

Hyvinvointi
Johtaminen
Koulutus
Rekrytointi
Tiimit
Yrityskulttuuri

HRx 2023 -tapahtuma oli yleisömenestys

artikkelikuva: HRx 2023 -tapahtuma oli yleisömenestys

Kotimaan johtava vuosittainen HR-alan tapahtuma HRx 2023 järjestettiin maaliskuussa. Tapahtuman teemaksi valittu Kestävä työelämä herätti vilkasta keskustelua osallistujien keskuudessa. Ohjelma tarjosi monipuolisesti työkaluja kestävämmän työelämän luomiseen.

Suomen johtava HR-tapahtuma HRx 2023 järjestettiin 29.3. Helsingissä Scandic Marina Congress Centerissä. Tapahtuman järjestämisestä vastasivat Alma Media ja HENRY ry. Tapahtuman teemana oli kestävä työelämä.

”Tämän vuotisen teeman valinnan taustalla ovat viime vuosia varjostaneet kriisit, jotka vaikuttavat kaikkiin yrityksiin ja organisaatioihin. Muuttuvat tilanteet luovat muutospaineita, joihin haluamme tarjota kestäviä ratkaisuja”, kertoo tapahtumapäällikkö Sini Mäkinen Alma Medialta.

”Kestävä työelämä on nykyisessä maailmantilanteessa teema, joka puhuttelee kaikkia HR-alan ammattilaisia. HR on avainasemassa kestävän työelämän luomisessa, ja laadukas ammattitapahtuma auttaa viemään HR-alaa sekä työelämää eteenpäin”, jatkaa HENRY ry:n toiminnanjohtaja Marita Salo.


Juontajaparina tapahtumassa toimi Anna Ståhle ja Mikael Frisk.

HR-alan ammattilaisten kohtaamispaikka

HRx 2023 -tapahtumaan kokoontui 650 HR-alan ammattilaista keskustelemaan ja verkostoitumaan. Tapahtuma antoi inspiraatiota oman osaamisen sekä työyhteisön kehittämiseen kestävällä ja hyvinvointia tukevalla tavalla.

”Haluamme tarjota osallistujille kohtaamispaikan, jossa voi jakaa kokemuksia kollegoiden kanssa. Tapahtumassa oli mielettömän hyvä tunnelma. Ajankohtainen aihe kiinnosti ja sai aikaan puheensorinaa”, sanoo Alma Median projektipäällikkö Tiina Salminen.

”Koronavuosien jälkeen ihmiset nauttivat HR-alaa koskettavan aiheen ympärille järjestetystä tapahtumasta sekä kollegoiden kohtaamisesta. Kestävä työelämä teemana herätti laajaa kiinnostusta sekä yhteistyökumppaneissa että osallistujissa”, Salo sanoo.


Sara Salmani keynote-puheenvuorossaan.

Keynote-avaukset herättivät keskustelua

Teemaa käsiteltiin monipuolisesti ja laaja-alaisesti alan ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa suunnitellussa ohjelmassa. Ohjelmaan sisältyi muun muassa kestävän työelämän eri osa-alueita avaavia keynote-puheenvuoroja, keskusteluja ja wellness- hetkiä.

”Cyriel Kortlevenin muutoksen työkaluja käsittelevä keynote- avaus antoi hyvän ja vauhdikkaan startin päivään. Sara Salmanin keynote-puheenvuorossa esiin noussut osallisuus herätti keskustelua”, Mäkinen kertoo.

”Pekka Mattilan iltapäivän puheenvuoro kiinnosti monia kuulijoita. Mattila toi esiin työmarkkinoiden muutosta sekä pohti osaavan työvoiman löytämisen haasteita”, Salo lisää.


Tapahtumassa pääsi osallistumaan myös HRx Bingoon.

Monipuolisessa ohjelmassa jokaiselle jotakin

HRx 2023 -tapahtuman iltapäivän ohjelmalinjoissa käsiteltiin kestävän työelämän eri osa-alueita: vastuullisuutta, osaamista, muutosta ja kasvua. Eri linjojen tarjonnasta sai vapaasti rakentaa yksilöllisen ohjelmakokonaisuuden omien kiinnostuksenkohteiden mukaisesti.

”Ohjelmassa hyödynnettiin monipuolisesti puheenvuorojen ja avausten lisäksi paneelikeskusteluja, paripuheenvuoroja ja start-up-pitchejä. Mukana oli sekä teoreettisia näkökulmia että konkreettisia tapausesimerkkejä”, Mäkinen kuvailee.

MLP:n vetämässä workshopissa käsiteltiin erilaisuutta työelämän voimavarana. Workshop tarjosi konkreettista tekemistä ja työvälineitä työyhteisön avoimen kulttuurin luomiseen.

”Workshopissa pureuduttiin ennakkotehtävänä tehtyihin työyhteisöprofiileihin, joiden avulla tutustuttiin erilaisiin vuorovaikutustyyleihin. Työskentely antoi eväitä erilaisuuden hyödyntämiseen työyhteisössä”, Salminen kertoo.

Näyttelyalueella toimijoita useilta aloilta

Verkostoitumisalueella tapahtuman yhteistyökumppanit olivat paikalla auttamassa osallistujia sekä heidän työrooliinsa liittyvissä asioissa että oman organisaation toiminnan kehittämisessä eteenpäin.

”Mukana oli toimijoita useilta eri aloilta ja jokainen toi tärkeän lisän tapahtumakokonaisuuteen. Esimerkiksi Nightingale Health tarjosi hyvinvointianalyysin oman hyvinvoinnin kartoittamiseksi ja kehittämiseksi”, Salminen sanoo.

Verkostoitumiselle ja virkistäytymiselle sekä yhteistyökumppaneiden toimintaan tutustumiselle oli varattu aikaa ohjelmatauoilla.

”Tänä vuonna verkostoitumista edesauttamaan tapahtumaan oli kehitetty HRx-bingo, jossa osallistujat pääsivät suorittamaan pieniä tehtäviä ja tutustumaan toisiinsa sekä näytteilleasettajiin”, Mäkinen kertoo.


Cyriel Kortlevenin muutoksen työkaluja käsittelevä keynote-avaus antoi vauhdikkaan startin päivään.

HRx 2024 jo suunnitteilla

Ensi vuoden HRx 2024 -tapahtuma järjestetään Helsingissä maaliskuussa 2024, ja tapahtuman suunnittelutyö on jo käynnistynyt.

HR-kentällä vakiintuneen aseman saavuttanut HRx-tapahtuma on ollut HR-alalla vuoden kohokohta jo vuodesta 2016 saakka.

”On hienoa olla mukana tekemässä tätä tapahtumaa. Kohderyhmä on ottanut HRx-tapahtuman omakseen, ja tapahtumaa kehitetään yhteistyössä alan ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Haluamme kiittää kaikkia vuosien aikana mukana olleita ihmisiä ja tahoja, jotka ovat mahdollistaneet hienon tapahtumakokonaisuuden kehittymisen”, summaa Salminen.

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Taavi Tihkan

Julkaistu: 04/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »