mainos_1081

Hyvinvointi

Kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin keskiössä uudistuminen

artikkelikuva: Kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin keskiössä uudistuminen

Hälsä on kolmen veljeksen kauppatieteilijä Jannen, lääkäri Larin ja liikuntatieteilijä Henri Karjulan perheyritys, joka tarjoaa työhyvinvointivalmennusta. Hälsan hyvinvointijohtaja ja WGH 2019 -puheenvuoropitäjä Henri Karjulan mukaan kokonaisvaltaisessa työhyvinvoinnissa on kolme tasoa, joita kaikkia yhdistää punaisena lankana uudistuminen ja jatkuva kehittyminen.

”Silloin kun ihmisellä ja työyhteisöllä kehitys loppuu, niin hyvinvointi alkaa laskemaan. Ihmisen pitää olla jatkuvasti valmis uudistumaan ja kehittämään. Kun uudistusta tapahtuu, niin sekä yksilö että työyhteisö voivat entistä paremmin ja vierivä kivi ei pääse sammaloitumaan”, Karjula kertoo.

Nykypäivän työhyvinvoinnissa korostuvat kolme asiaa: vuorovaikutteinen johtaminen, työyhteisötaidot sekä työntekijän itsensä johtamisen taidot.

”Tämän päivän työntekijät arvostavat miltei eniten esimiehen vuorovaikutustaitoja. Esimiehen on tärkeää ymmärtää, että milloin on koutsi, milloin manageri ja milloin kuuntelija, jotta työntekijät pääsevät maksimaaliseen kukoistukseen.”

”Toisena isona teemana on työyhteisötaidot. Arvostavassa ja kunnioittavassa vuorovaikutuksessa on tärkeää erottaa, että minkälainen vuorovaikutus kuuluu kotiin ja minkälainen työpaikalle. Kun työyhteisötaidot ovat hyvät ja on olemassa selkeät pelisäännöt, joiden puitteissa toimia, niin työnteko on helpompaa.”

”Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, on itsensä johtamisen taidot. Jokainen työntekijä on pohjimmiltaan vastuussa omasta jaksamisesta ja työhyvinvoinnista. Tämä lähtee itsetuntemuksesta, arvoista sekä psyykkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista.”

”Työhyvinvoinninjohtamisessa kaikki lähtee liikkeelle henkilöstöjohtamisen vuosikellon tekemisessä, jossa me pystymme auttamaan”, Karjula toteaa.

Lisätietoja: www.wgh.fi

Julkaistu: 10/2018

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »