mainos_1041

Hyvinvointi
Yrityskulttuuri

Tehokasta päihdehoitoa työelämään

Avominne klinikat palkittiin Kanta-Helsingin Yrittäjien Vuoden Yrityksenä 2018, lähinnä valtakunnallisen ja yhteiskunnallisen työn ansioista.

artikkelikuva: Tehokasta päihdehoitoa työelämään

Tehokas hoitoonohjaus ja hoito ovat ensiarvoisen tärkeitä päihderiippuvuudesta toipumisen kannalta. Avominne-klinikat tarjoavat yrityksille ja organisaatioille riippuvuuksien hoito - ja koulutuspalveluita.

Mika Arramies perusti vuonna 2005 ensimmäisen Avominne-klinikan Tampereelle päihderiippuvaisille sekä heidän läheisilleen. Arramies ei aikoinaan itse saanut riittävää hoitoa päihderiippuvuussairauteensa ennen alkoholismin etenemistä pitkälle.

”Ilman tehokasta hoitoa olisin kuollut ennen 37-vuotissyntymäpäivääni”, Arramies kertoo.

Arramies alkoi opiskella riippuvuussairauksien mekanismeja ja toimivia hoitometodeja, ja perusti ensimmäisen Avominne-klinikan Tampereelle vuonna 2005. Nykyään Avominne toimii Helsingissä, Tampereella, Riihimäellä, Lahdessa, Kokkolassa ja Oulussa.

Hoitoon on ohjattava ajoissa
Toipumisen kannalta olisi tärkeää saada vaikuttavaa hoitoa silloin, kun ihmisellä on vielä perhe ja työpaikka tallella. Avominne-klinikoilla hoidetaan päihde- ja peliriippuvaisia sekä heidän läheisiään. Työelämässä olevien tarpeisiin räätälöity iltahoito mahdollistaa päivätyössä käymisen. Riihimäen ja Oulun toimipisteissä on lisäksi laitosmaiset yksiköt.

”Hoitotuloksemme ovat huippuluokkaa”, Arramies sanoo.

Mitattuihin hoitotuloksiin voi tutustua Avominnen internetsivuilla. Hoito perustuu 12 askeleen ammatilliseen hoitofilosofiaan ja on päihteetöntä. Hoitofilosofiassa yhdistyvät Valviran hyväksymä henkilökunnan ammatillinen pätevyys sekä henkilökunnan omat kokemukset päihderiippuvuudesta toipumisesta.

Koulutuspalveluita työelämän tarpeisiin
Avominne kouluttaa organisaatioita ymmärtämään riippuvuussairauksia, miten ne oirehtivat työelämässä ja mitä on tehokas hoitoonohjaus.

”Olen törmännyt monissa organisaatioissa siihen, että päihdeohjelma ja hoitoonohjausmalli ovat hyvin laadittuja, mutta hoito, minne ohjataan, on tehoton”, Arramies harmittelee.

Epäonnistunut hoito tuottaa pettymyksen päihderiippuvaiselle ja koko organisaatiolle, kun taas toipunut ihminen on valtava myönteinen voimavara työyhteisölle.

Lisätietoja: www.avominne.fi

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 05/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti
mainos_1066
mainos_1069Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »