mainos_1081

Koulutus
Valmennus

Careeria kouluttaa työelämän tarpeisiin

Yksilöllisesti suunnitelluista opinnoista hyötyvät sekä työntekijä, työnantaja että työyhteisö

artikkelikuva: Careeria kouluttaa työelämän tarpeisiin

Edupoli ja Point College yhdistyivät vuoden 2019 alussa Careeriaksi. Careeriassa voi kouluttautua oman työn ohella mm. esimies- ja henkilöstöalan johtotehtäviin.

Ammatillista koulutusta tarjoava Careeria muodostui Itä-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla toimineen Edupolin ja porvoolaisen Point Collegen yhdistyessä vuoden 2019 alussa. Samaan aikaan moni tutkinto uudistui.

Johtamisen, liiketoiminnan ja yrittäjyyden yksikön koulutuspäällikkö Minna Pennanen kertoo, että uusi liiketoiminnan ammattitutkinto sisältää yhdeksän aiempaa ammattitutkintoa. Uudessa tutkinnossa on kuusi osaamisalaa, joita yhdistelemällä voi pätevöityä monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin. Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnossa yhdistyi viisi aiempaa erikoisammattitutkintoa.

”Osaamisalojen yhdisteleminen antaa meille laajat ja monipuoliset valmiudet tarjota yksilöllisiä oppimispolkuja työelämän tarpeisiin”, Pennanen kuvailee.

Henkilöstöhallinnon koulutuksessa keskeisiä sisältöjä ovat mm. palvelumuotoilu, henkilöstön osaamisen kehittäminen, työyhteisötaidot, vastuullinen ja ratkaisukeskeinen henkilöstötyö, itsensä johtamisen taidot, viestintä- ja vuorovaikutustaidot, muutos- ja strategiajohtaminen sekä talouden projektien ja asiakkuuksien johtaminen.

Erikoisammattitutkinnot pätevöittävät esimiestyöhön
Erikoisammattitutkinnot on suunnattu jo työssä oleville. Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla omien työtehtävien kautta. Opintojen alussa opiskelijan kanssa suunnitellaan, kuinka tutkinnon voi suorittaa juuri hänen työssään.

”Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan omaa työtä ja työyhteisön toimintaa. Koko organisaatio hyötyy työntekijän kouluttautumisesta”, Pennanen sanoo.

Erikoisammattitutkintokoulutuksessa opiskelija suunnittelee ja toteuttaa kehittämistehtävän, jolle on tarvetta omassa organisaatiossa. Tehtävä voi olla esimerkiksi projekti, prosessin kehittäminen tai ohjeistuksen laatiminen.

”Opiskelumuoto on otettu vastaan erittäin hyvin ja madaltaa kynnystä lähteä opiskelemaan. Työntekijän ei tarvitse jäädä töistä pois, joten opinnot on helppoa sovittaa omaan arkeen”, Pennanen kertoo.

Lisätietoja: www.careeria.fi

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 05/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »