mainos_1081

Rekrytointi
Yrityskulttuuri

Startup Refugees tukee turvapaikan hakijoiden työllistymistä ja yrittäjyyttä

artikkelikuva: Startup Refugees tukee turvapaikan hakijoiden työllistymistä ja yrittäjyyttä

Startup Refugees perustettiin vuonna 2015 ja toimii nyt Helsingissä ja Oulussa sekä pian myös Rovaniemellä.

Arkan Aal-Owayef tuli Irakista vuonna 2015 ja toimii nyt tittelillä Employment Program Manager. Hän puhuu arabiaa, daria, somalia ja englantia. ”Tehtäväni on ’connecting people’”, hän hymyilee. Startup Refugees -työllistämisohjelma hoitaa paperiasiat ja tukee työnhakijaa CV:n teossa. He voivat myös suorittaa esimerkiksi työelämässä tarvittavia osaamispasseja, joiden opiskelumateriaalit käännetään heidän äidinkielelleen.

Startup Refugees -verkostossa on nyt yli 3 800 hiljan maahan muuttanutta osaajaa sekä yli 500 yritystä, yhteisöä ja yksityishenkilöä. Työnantajat ovat alkaneet ottaa useammin yhteyttä kuultuaan, että verkoston kautta on löytynyt osaavia työntekijöitä.

Yrittäjyys kiinnostaa monia tulijoita ja Match Made in Startup Refugees ‑ohjelmaan rekisteröidyistä 65 prosentista kertoo, että yrittäjyys on tulevaisuuden toive ja liikeideakin jo olemassa.

Toimintansa aikana Startup Refugees -verkosto on tarjonnut yli 600 työpaikkaa, 5 000 kouluttautumismahdollisuutta sekä tukenut 120 yritystiimiä yritysidean käynnistämisessä.

Teksti: Kaisu Venho

Julkaistu: 02/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »