mainos_1081

Hyvinvointi
Työympäristö

Uudet tilanhallintaratkaisut nostavat työhyvinvointia

artikkelikuva: Uudet tilanhallintaratkaisut nostavat työhyvinvointia

Digitaalisuus ja räätälöitävyys kirittävät toimistojen tilanhallinnan ratkaisuja. Enston kehittämä uusi Workspaces on langaton ohjausjärjestelmä, joka perustuu Wirepas Mesh -teknologiaan.

”Workspaces vastaa paitsi valaistuksen, myös tilan, rakennuksen ja käyttäjän tarpeisiin koko elinkaaren ajan”, kertoo Tero Kauppinen Enstosta.

Workspaces-järjestelmä esimerkiksi tuottaa tietoa tilojen käyttöasteesta ja tarjoaa näkymän tilojen reaaliaikaiseen käyttöön. ”Järjestelmän ominaisuuksia on sisätilapaikannus ja ohjaus sijainnin mukaan”, Kauppinen lisää.

Viidennes lisää tehoja?

Työympäristöllä on selkeä vaikutus tehokkuuteen ja tuloksellisuuteen: tutkimusten mukaan hyvinvoiva työntekijä on jopa 19 % tuottavampi kuin kärsivä kollegansa.

”Ensto Workspaces -applikaatiolla käyttäjä voi personoida omiin tarpeisiinsa sopivan valaistuksen, mikä lisää työhyvinvointia ja tuottavuutta.” Workspaces ohjaa valaistusta haluttaessa automaattisesti ja energiatehokkuus optimoidaan liiketunnistuksen avulla.

Valoa on mahdollisuus personoida henkilökohtaisesti valon määrän sekä valon värilämpötilan mukaan, Kauppinen kertoo. ”Myös esiohjelmoituja valaistustilanteita voidaan valita käyttöön applikaation avulla, esimerkiksi videoneuvottelussa optimoiduksi ratkaisuksi. Tällöin valonmäärä säätyy sopivaksi ja värilämpötila katselijan kannalta miellyttäväksi.”

Kauppisen mukaan Workspaces on helppo ja nopea suunnitella uusiin kohteisiin ja ylivoimaisen kustannustehokas ratkaisu saneerauskohteissa, koska ohjauskaapeleita ei tarvita. ”Meillä on toteutettu kymmenkunta Workspaces-kohdetta pääkaupunkiseudulla ja kokemukset ovat olleet erittäin hyviä.”

[ artikkeli jatkuu videon jälkeen ]


Käyttäjälähtöisyys edellä

Kauppisen mukaan sekä kiinteistön omistajan että tilan käyttäjän näkökulmasta kyseessä on voittajakonsepti. ”Tilan käytettävyys muuttuu dramaattisesti, kun järjestelmää voi helposti hallita älypuhelimen avulla”, hän toteaa.

Kauppinen uskoo, että tilanhallinnan vallankumous tulee saamaan lisäpontta tulevina vuosina: esimerkiksi ilmanvaihdon ja lämpötilan hallinta halutaan tehdä yhtä lailla kokonaisvaltaiseksi ja käteväksi.

”Toimitiloihin halutaan muuntojoustavuutta ja erilaisten käyttäjälähtöisten sovellusten hyödyntäminen on varmasti nouseva trendi 2020-luvulla, kun erilaiset älykiinteistöt ottavat jalansijaa.”

Lisätietoja: www.ensto.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

kuva

kuva

kuva

Julkaistu: 08/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »