mainos_1081

Hyvinvointi

Kohti inspiroivampaa kotitoimistoa

artikkelikuva: Kohti inspiroivampaa kotitoimistoa

Kuva: Pexels

Harvalla meistä on kotona erillinen, sisustuslehtien sivuille soveltuva työhuone. Etätyöpisteen viihtyvyyttä voi kuitenkin parantaa pienilläkin muutoksilla.

Sanotaan, että siisti ympäristö on kirkkaan mielen edellytys. Kotona elämän realiteetit iskevät kuitenkin helposti silmille, kun töitä tehdään tiskivuorten ja pyykkitelineiden lomassa.

Työpisteen viihtyvyyteen olisi kuitenkin syytä kiinnittää huomiota myös kotona, sillä hyvällä työympäristöllä on todettuja hyötyjä. Esimerkiksi Princetonin yliopisto on tutkinut epäjärjestyksen vaikutusta aivojemme toimintaan. Näiden tutkimusten perusteella siisti työympäristö helpottaa mm. keskittymistä ja kykyä käsitellä tietoa.

Inspiraatiota zenmäisempään kotitoimistoon voi hakea esimerkiksi fengshui-ajattelusta. Tämän ikivanhan kiinalaisen estetiikan opin mukaan valo, minimalistisuus ja luonnonläheisyys ovat avainasemassa toimivan työtilan luomisessa.

Esimerkiksi luonnonvalon on osoitettu edesauttavan työntekijöiden hyvinvointia. Ikkunan edessä kannattaa siis viettää mahdollisimman paljon aikaa. Kaupunkiympäristössä luontoa voi tuoda lähemmäs kuuntelemalla musiikkipalveluista rauhoittavia ääniä, kuten linnunlaulua tai sateen ropinaa.

Kotitoimiston viihtyvyyttä voi lisätä myös viherkasveilla joko työpöydällä tai ympäri asuntoa ripoteltuna. Työtaso kannattaa pitää siistinä ja kaikki tarpeeton karsia pois ainakin työskentelyn ajaksi.

Myös väreillä saattaa olla väliä. Väripsykologian mukaan eri värit vaikuttavat meihin eri tavoin. Sinisen sanotaan tasapainottavan mieltä, violetin edesauttavan luovaa ajattelua ja keltaisen energisoivan mieltä. Työpöydän läheisyyteen voikin asettaa värikkään taulun tai muun, omaa silmää miellyttävän esineen.

Luomalla itsellemme siistin ja kutsuvan etätyökeitaan, annamme meille samalla parhaat edellytykset onnistua päivittäisessä työssämme.

Teksti: Vanessa Törnblom

Julkaistu: 09/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »