mainos_1081

Hyvinvointi

Mikä työterveyshuollossa maksaa?

Mistä keinot kustannusten hallintaan? Kumpi on tärkeämpää, terveyden ylläpito vai sairaanhoito?

artikkelikuva: Mikä työterveyshuollossa maksaa?

Finla Työterveys on julkaissut ilmaisen oppaan, josta löytyy vinkkejä työterveyshuollon kustannusten hallintaan ja ennakointiin. Opas neuvoo myös, miten luoda tiivis ja toimiva yhteistyö yrityksen ja työterveystoimijan välille. Tässä artikkelissa on pieni ote oppaan sisällöstä.

Kun työterveystoimija aloittaa yhteistyön uuden yrityksen kanssa, laki edellyttää laatimaan toimintasuunnitelman. Tämä voi yrityksen edustajasta tuntua kovin byrokraattiselta, mutta siitä huolimatta juuri tähän vaiheeseen kannattaa panostaa, sillä tämä on ennaltaehkäisevän työterveystoiminnan kulmakivi.

Panosta tehokkaaseen sairaanhoitoon

Tehokas sairaanhoito on kaikkien etu. Kun työntekijä sairastuu, on kaikkien etu, että hän saa nopeasti tilanteen arvion ja hoito-ohjeet. Tähän tarpeeseen etäpalvelut ovat osoittautuneet ensiluokkaisiksi sekä nopean tavoitettavuuden että infektioiden leviämisen ehkäisyn näkökulmasta. Hoitajan toteuttaman hoidontarpeen arvioinnin pohjalta potilas voidaan ohjata tarvittaessa laboratoriokokeisiin sekä lääkärinarvioon. Näin lääkäriajat kohdentuvat potilaille, joilla on vaikeampi taudinkuva.

Hyvä kumppanuus säätelee kustannuksia

Hyvä työterveyshuollon kumppanuus vaatii aktiivista vuorovaikusta ja läpinäkyvää keskustelua myös kustannusten osalta. Ilman kumppanuutta työterveyshuolto ei toimi tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, eli investointi ei tuota haluttua tulosta. Kun työnantaja havaitsee mitä tahansa henkilöstöön liittyviä asioita tai kehittämistoiveita, kannattaa asia ottaa puheeksi myös työterveyshuollon kanssa, joka osaa ottaa huomioon asian yhteyden työhön ja työkykyyn. Yritysten kokemus on usein ollut, että näistä suunnatuista vuoropuheluista ja ajatustenvaihdosta hyötyvät kaikki tahot.

Lataa koko opas ilmaiseksi Finlan nettisivuilta!

Finla, työtervys, opas

Finla Työterveys on työterveyshuoltoon keskittynyt, asiakkaiden omistama
100 % suomalainen yritys.

finla.fi/opas/tyoterveyden-kustannukset-lataa-opas

Julkaistu: 02/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »