mainos_1021

Hyvinvointi
Yrityskulttuuri

"Työsuhdepyörien hankkiminen kokonaispalveluna on vaivatonta henkilöstöhallinnolle"

artikkelikuva:

Hanna Korhonen, henkilöstöjohtaja Fonecta Oy

Polkupyöräedulla voi kannustaa työntekijöitä lisäämään liikuntaa arkeen. Työsuhdepyörien hallinnoinnin ulkoistaminen on huoletonta ja edullista eikä kuormita henkilöstöhallintoa.

Henkilöstölle tarjottava työsuhdepolkupyörä on nykyisin verovapaa etu 1200 euroon saakka vuodessa. Vuoden 2021 alusta voimaan astunut veromuutos on toiminut monissa yrityksissä sysäyksenä polkupyöräedun tarjoamiseen.

”Polkupyöräilyn edistäminen on osa yhteiskunta- ja ympäristövastuullista linjaamme. Lisäksi polkupyöräetu tarjoaa mahdollisuuden liikunnan harrastamiseen työmatkoilla ja vapaa-ajalla, mikä parantaa työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia”, sanoo henkilöstöjohtaja Hanna Korhonen yhteystieto- ja mediayhtiö Fonectalta.

Hankkimalla työsuhdepyörien leasing- ja hallinnointipalvelut ulkopuoliselta palveluntarjoajalta, polkupyöräedusta ei aiheudu ylimääräistä työtä henkilöstöhallinnolle. Fonecta valitsi yhteistyökumppaniksi Etufillarin.

”Halusimme kokonaisvaltaisen palvelupaketin, jotta työsuhdepyörien hallinnointi ei kuormittaisi HR-osastoamme. Työntekijä tekee leasing-sopimuksen suoraan Etufillarin kanssa, ja Etufillarilta tulee palkkahallinnolle tiedot palkasta pidätettävistä verotusarvoista”, sanoo Korhonen.

Luontoisedun arvo vähennetään työntekijän palkasta, jolloin ainoastaan hallinnointikustannukset jäävät työnantajan maksettaviksi. Etufillarin hallinnointikulut ovat 12 euroa pyörää kohden kuukaudessa.

”Työnantajalle polkupyöräedusta aiheutuvat kustannukset ovat varsin vähäiset, mutta hyödyt ovat huomattavia. Henkilöstömme kokee edun todella hyväksi. Tähän mennessä jo 35 henkilöä on ottanut edun käyttöönsä. Polkupyöräetu mahdollistaa laadukkaan, peruspyörää arvokkaamman pyörän hankkimisen edullisesti”, Korhonen kertoo.

Miten työsuhdepyörien kokonaispalvelu toimii käytännössä?

Työnjako on varsin selkeä. Työnantaja määrittää edun reunaehdot, kuten onko etu osana kokonaispalkkaa vai tuleeko siihen työantajan tukea. Etufillari puolestaan vastaa työsuhdepyöriin liittyvistä operatiivisista töistä.

”Etufillari hoitaa puolestamme käytännön asiat. Etufillarin järjestämässä lanseeraustilaisuudessa käsiteltiin kaikki olennaiset asiat pyörien hankinnasta. Henkilöstöllemme avattiin selkeästi Fonectan ja Etufillarin vastuunjako sekä mitä polkupyöräetuun sisältyy ja kuinka edun saa käyttöönsä”, Korhonen sanoo.

Lanseeraustilaisuudessa käytiin läpi asiat, jotka on hyvä ymmärtää ennen pyörän hankintaa.

”Henkilöstömme on suoraan yhteydessä Etufillariin kaikissa pyöräetuun liittyvissä kysymyksissä, joten etu ei kuormita HR-osastoamme. Etufillari hoitaa kommunikoinnin työntekijöiden kanssa, leasing- ja vakuutussopimukset, raportoinnit ja muut etuun liittyvät asiat”, sanoo Korhonen.

Käyttäjien näkökulmasta pyörien hankinta muistuttaa omalla rahalla ostamista. Pyörä maksetaan Etufillarin web-palvelussa käyttäen älypuhelinta luottokortin sijaan. Pyörän voi hankkia mistä tahansa pyöräliikkeestä Suomesta tai verkkokaupasta ulkomailta.

Työnantaja voi seurata pyöräkantaa sekä sähköpostiin toimitetulta että reaaliaikaiselta web-pohjaiselta raportilta. Raporteilla on kaikki HR-osaston ja palkanlaskennan tarvitsemat tiedot, kuten kuukausittaiset tiedot verotusarvoista ja luontoiseturekisteri-ilmoitukset.

”Työntekijämme ovat kehuneet Etufillarin palvelua todella helpoksi käyttää, ja palvelu on huoleton ja vaivaton myös henkilöstöhallinnolle”, summaa Korhonen.

Lisätietoa: www.etufillari.com

Teksti: Merja Maukonen
Kuva: Fonecta Oy

Julkaistu: 12/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti



Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »