mainos_1021

HR-järjestelmät
Työaika

Mihin työaika kuluu?

Johtaja, tunnista pahimmat aikasyöpöt ja paranna kannattavuutta HR-datan avulla

artikkelikuva: Mihin työaika kuluu?

Sukellus henkilöstödataan kertoo huomattavan paljon yrityksen tehokkuudesta ja osaamisesta. Usein yrityksissä panostetaan asiakastyötä tekevien arjen virtaviivaistamiseen, mutta yhtä tärkeää on miettiä myös hallinnon ja tukitoimien työprosessit kuntoon.

Perinteinen HR-data sisältää kaikille tuttuja tunnuslukuja, kuten ikäjakauman, palkat, poissaolot ja vaihtuvuuden.

kuva

”Nämä muodostavat yritykselle hyvän yleiskatsauksen, mutta tarjoavat harvemmin syvällistä tietoa siitä, miten yritys voisi tehostaa omia prosessejaan ja toimintaansa”, huomauttaa HR Manager Piia Tuliniemi Silta Oy:stä.

Mihin työaika kuluu?

Tuliniemi muistuttaa, että toiminnan kehittämisen näkökulmasta on tärkeää saada kokonaiskuva työajan jakautumisesta ja prosessien sujuvuudesta.

”Yrityksissä kannattaisikin seurata yhä tarkemmin sitä, mihin henkilöstön aika todellisuudessa kuluu. Kirjaamalla kaikki työtunnit nähdään, mitkä työvaiheet vievät eniten aikaa. Samalla päästään kiinni pullonkauloihin: Sisältääkö joku vaihe rutiininomaista manuaalista työtä ja voisiko sitä vähentää?”, hän esittää.

”Asiakastyötä tekevien työn virtaviivaistamisen lisäksi on tärkeää miettiä myös hallinnon ja tukitoimien työprosessit kuntoon, erityisesti henkilöstövetoisilla aloilla. Kaikki tehokkuus tukee lopulta aina liiketoiminnan kannattavuuden kehitystä.”

HR-data johtoryhmän pöydälle

Monessa yrityksessä HR-data kiinnostaa, mutta käyttöönotto takkuaa.

”Yksi tekijä on hyvä taustajärjestelmä, joka kokoaisi raportit yhteen paikkaan – sen sijaan tietoa pyöritetään vanhaan tapaan Excelissä. Näkemyksen muodostaminen ei saisi olla näin työlästä”, Tuliniemi painottaa.

”HR-henkilöiden aktiivisuus on myös erittäin tärkeää: jos muu johtoryhmä ei oma-aloitteisesti osaa kysyä henkilöstödatan perään, HR-ammattilaisen tehtävä on tuoda tietoa ja näkemystä pöytään. Johdon kiinnostus nousee, jos voidaan osoittaa data-analysoinnin pohjalta tehtyjen muutosten vaikutus yrityksen tulokseen ja tulevaisuuden kilpailukykyyn.”

HR-data kiinnostaa – miten alkuun?

Sillan asiakkaat pääsevät helposti liikkeelle ottamalla käyttöön HR-raportoinnin palvelut.

”Jos et ole vielä Sillan asiakas, jätä meille yhteydenottopyyntö niin kartoitetaan yhdessä, miten voisimme teidän yritystänne auttaa”, Tuliniemi kannustaa.

Lue lisää ja jätä yhteydenottopyyntö!

Julkaistu: 01/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viestiSeuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »